Homemade Banana Nut Bread

Bananenbrood

Gezond eten kan ook echt heel erg lekker zijn. Dit bananenbrood is daar een voorbeeld van. Je gebruikt geen suikers maar dadels en bananen om het brood, wat eigenlijk als een cake smaakt, de zoete smaak te geven. De ongezouten noten in het brood zorgen voor de gezonde vetten. Deze gezonde vetten hebben wij vrouwen zo hard nodig voor het aanmaken van onze hormonen. Het bananenbrood is super makkelijk om te maken dus pak een grote kom en ga ervoor!

Wist je dat je bananenbrood heel goed kan invriezen.Als de cake is afgekoeld snij hem dan in dikke plakken en vries de plakken apart van elkaar in. Je kan de cake dan 3 maanden bewaren.

Type gerecht: tussendoortje
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Porties: 1 cakeblik

Ingrediënten

150 gram volkoren (spelt)meel
1 zakje bakpoeder
50 ml (plantaardige) melk
3 rijpe bananen
40 gram dadels zonder pit
3 eieren
2 handjes gehakte walnoten
2 el pompoenpitten
snufje zeezout
½ el olijfolie.

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de bananen en snij deze in stukjes. Pureer de bananen met de dadels met een staafmixer. Voeg daarna het (spelt)meel, de eieren, het bakpoeder en de melk toe en mix tot een zacht geheel.
3. Hak en noten en pitten grof. Schep en doe ze samen met het zeezout bij het beslag.
4. Vet een cakeblik in met de olijfolie.
5. Roer het deeg goed door elkaar en schenk in het cakeblik.
6. Bak in de oven 45 minuten goudbruin.

Voedingswaarde per persoon

Energie 110 kcal
Eiwit (g) 4
Koolhydraten (g) 16
Vet (g) 4
Verz. Vet (g) 1
Vezels (g) 2
Zout 0,2

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email