Garnalen met noodles uit de wok

Garnalen met noodles

Super simpel en erg voedzaam recept!

Dit gerecht is echt heel erg makkelijk om te maken. Het enige wat je moet snijden is de prei, het lente uitje en de gemberwortel. Je kan de garnalen van te voren ook even marineren. Doe de garnalen in een diepvrieszakje of zip-lockzakje. Voeg hier 1 el olijfolie, 1/4 tl zout, 1/4 tl citroensap, 1/2 geperst teentje knoflook en 1/2 handje verse peterselie aan toe. Doe het zakje dicht, meng het goed door elkaar en laat dit minstens 1 uur in de koelkast marineren. Op deze manier heeft je gerecht nog meer smaak!

Type gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

250 gram volkoren noodles
50 gram garnalen
1 prei
100 gram doperwten (diepvries)
100 gram taugé
1,5 cm gemberwortel
1 teentje knoflook
1 lente uitje
1 el olijfolie

Instructie

1. Was de groenten. Schil de gemberwortel en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de knoflook en lente uitjes in kleine stukjes. Snij de prei in dunne reepjes.

2. Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing.

3. Verhit de olie in de wok en roerbak de garnalen 2 á 3 minuten. Haal ze uit de wok en zet ze apart.

4. Verhit de olie opnieuw en voeg de gember en de knoflook toe. Roer snel en voeg de lente-uitjes, prei en doperwten toe. Roerbak het geheel 2 á 3 minuten.

5. Voeg de taugé en de garnalen toe. Roer de sojasaus erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.

6. Voeg als laatste de noodles toe en verdeel over de borden. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadje

Garnalen zitten boordevol onverzadigde vetten en goed HDL-cholesterol dat de bloedvaten zuivert.

Voedingswaarde per persoon

Energie 469 kcal
Eiwit (g) 37
Koolhydraten (g) 52
Vet (g) 8
Verz. Vet (g) 2
Vezels (g) 7
Zout 0,5

Wil je meer recepten proberen van Blijf Gezond? Klik dan op Recepten voor meer voedzame en makkelijke gerechten!

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email