granola

Granola

Persoonlijk vind ik het heerlijk als er iets knapperigs in mijn bakje yoghurt te vinden is. De eiwitten in yoghurt of kwark geven jou een verzadigd gevoel en samen met het fruit is het een heerlijk voedzaam tussendoortje. Als bite voeg ik er dan granola aan toe en die smaakt altijd het allerlekkerste als ik hem zelf heb gemaakt. En als er iets makkelijks is om te maken dan is het granola wel. Dus ik zou zeggen, probeer het eens. Misschien wil je wel nooit meer wat anders. Veel bakplezier!

Type gerecht: Topping
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten
Porties: 1 glazen pot

Ingrediënten

250 gr havermout
25 ml honing of agavesiroop
2 el olijfolie
100 gr gemengde ongezouten noten
50 gr zaden en pitten (pompoen, zonnebloem)
2 tl kaneel of speculaaskruiden

Eventueel: (voeg na het bakken toe)
75 gr gedroogde vruchten (rozijnen, cranberries)
30 gr kokossnippers

Instructies

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2. Hak de noten en de zaden fijn.

3. Schep alle bovenstaande ingrediënten in een grote kom. Let op: voeg de toppings nog niet toe!

4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep de ingrediënten uit de kom over op de bakplaat.

5. Zet deze voor 10 minuten in de oven. Schep het mengsel na 10 minuten om en plaats nogmaals 5 minuten in de oven. Blijf goed op letten, zodat de granola niet te bruin wordt of gaat verbranden.

6. Haal de granola uit de oven en laat deze goed afkoelen. Voeg eventueel de toppings toe.

7. Bewaar de granola in een afgesloten pot, deze kan je 2 tot 3 weken bewaren.

Voedingswaarde per persoon

Energie: 205
Eiwit (g): 1
Koolhydraten (g): 6
Vet (g): 15
Verzadigd vet (g): 8
Vezels (g): 2

Wil je meer recepten proberen? Bekijk deze dan op de recepten pagina.

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email