Pasta with meat and vegetables

Lasagne met wintergroenten

Een lasagne maken is super makkelijk en het smaakt ook altijd heel erg goed. zeker als je de lasagne helemaal zelf maakt, dus zonder pakje of zakje. vaak is lasagne een calorierijk gerecht omdat er vaak vlees en veel kaas in het gerecht zit. Deze variant is niet zo’n caloriebom en door de hoeveelheid groenten in het gerecht ook een gezondere variant. Wees niet bang om de smaak aan te passen door zelf meer kruiden toe te voegen. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram rauwe bieten
300 gram knolselderij
300 gram winterpeen
690 gram passata di pomodoro
125 ml verse slagroom
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
250 gram verse lasagnebladen
200 gram witte kaas
Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  2. Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes.
  3. Snijd de peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.
  4. Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout en andere kruiden zoals tijm of paprikapoeder.
  5. Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover.
  6. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.


Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email