Mosterdsoep

Mosterdsoep met ham en prei

Wist je dat prei een immuun verhogende functie heeft? Vaak heb je in de herfst en de winter een verminderde weerstand mede omdat je minder buiten komt dan dat je in de lente en zomer buiten bent. De stoffen in prei zorgen er voor dat je immuunsysteem beter werkt en dat kan je wel gebruiken in de herfst. Lekker én gezond dus deze soep!

Type gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

150 gr gesneden prei
1 ui
125 gr champignons
175 gr kleine krieltjes
75 gr coburgerham
100 gr dijonmosterd
1 el olijfolie
1 liter kippenbouillon

Instructies

1. Snij de champignon in kwarten en snipper de ui.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, prei en champignons voor 3 minuten op middelhoog vuur.
3. Voeg de kippenbouillon, de mosterd en de krieltjes toe en breng aan de kook. Kook vervolgens 10 minuten op middelhoog vuur.
4. Snij ondertussen de ham in reepjes. verhit in een koekenpan zonder olie of boter en bak de ham op hoog vuur in 3 minuten krokant. neem de ham uit de pan en laat dit uitlekken op keukenpapier.
5. Neem de soep van van het vuur en pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen. Proef en voeg eventueel nog iets meer mosterd en/of peper en zout toe.
6. Bestrooi de kommen soep met de reepjes ham en eet smakelijk!!

Ik ben super benieuwd wat je van deze soep vind. Dus heb je hem een keer gemaakt, laat dan een opmerking achter! Liefs Marieke

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email