Canva - Vegetarian Pumpkin Soup (1)

Pompoensoep

In de herfst is deze heerlijke groente volop verkrijgbaar: de pompoen. Je kan deze groente grillen, bakken, wokken maar het allerlekkerste vind ik dat je er soep van kan maken! Deze variant is een tikkeltje Oosters met curry pasta en kokosmelk maar daardoor juist extra lekker.

Type gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd : 45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

1/2 ui
1 teentje knoflook
400 gram pompoen
125 gr winterpeen
20 gr curry pasta
200 gr kokosmelk
1 groentebouillon blokje
1 el karwijzaad
2 el kookroom light
1 el olijfolie

Instructies

1.Snipper de ui en snijd de knoflook grof.
2.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
3. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm.
4. Snijd de winterpeen in plakjes.
5. Doe de pompoen, winterpeen, karwijzaad en curry pasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken.
6. Pureer de soep met een staafmixer en schenk in kommen, voeg een scheutje kookroom toe. Eet smakelijk!

Wist je dat een pompoen voor 90% uit water bestaat. De pompoen bevat hierdoor heel weinig calorieën. Verder bevat de pompoen veel vezels en vitamine A en C.

Voedingswaarde per persoon

Energie 345 kcal
Eiwit (g) 5
Koolhydraten (g) 14
Vet (g) 29
Verzadigd Vet (g) 14
Vezels (g) 5
Zout (g) 0,9

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email