Delicious pumpkin soup with heavy cream on dark rustic wooden table with red bell pepper, bread toasts, lentil and autumn branches. Top view

Rode paprika soep

De herfst is echt een tijd van het jaar dat soep extra lekker smaakt. Ik weet niet hoe dat kan, misschien omdat het buiten vaker grijs is en je gewoon koud bent en warmte nodig hebt. Op zondag gaan wij vaak in de middag naar buiten en dan eten we als we terug komen soep, met stokbrood en smeersels. Je voelt je dan lekker warm worden en je krijgt weer volop energie. Eigenlijk kan je van alle groenten soep maken maar van rode paprika soep maken is écht heel lekker. Wist je dat net als alle andere groenten paprika veel vezels en voedingsstoffen bevat. Rode paprika bevat 2 maal zoveel vitamine C als de groene variant. Ook smaakt de rode paprika wat zoeter en dat is juist heerlijk in een soep. Ik zou zeggen ga heerlijk aan de slag en laat mij weten via een reactie of de soep heeft gesmaakt!

Type gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika`s
½ verse, rode Spaanse peper
75 ml kookroom light
1 eetlepel olijfolie
1 kippenbouillonblokje
1 ½ eetlepels rodewijnazijn
cayennepeper

Instructie

1. Pel de ui en snijd de ui, knoflook, paprika en Spaanse peper in grove stukken.
2. Doe de ui, knoflook, paprika en Spaanse peper met de olijfolie in een pan en laat ze met deksel 20 minuten op matig vuur bakken. Roer ze elke 3 tot 4 minuten om.
3. Los het bouillonblokje op in een ½ liter kokend water en schenk dat bij de groentes in de pan. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur wat lager en laat nog 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
4. Doe na 10 minuten het basilicum en de rodewijnazijn bij de soep. Mix met een staafmixer en proef of er zout of peper bij moet.
5. Serveer de soep in de kommen. giet er een beetje kookroom bij en maak af met een snuf cayennepeper. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

Energie 180 kcal
Eiwit (g) 3
Koolhydraten (g) 7
Vet (g) 14
Verz. Vet (g) 0
Vezels (g) 2
Zout (g) 0,8

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email