Linzensoep

Vega Linzensoep

Linzensoep is naast dat het erg lekker is ook nog eens super gezond voor je! Het gehalte vezels wat in linzen zit is ongekend hoog, zelfs vier keer zo hoog als in zilvervliesrijst. Die vezels zorgen voor een goede spijsvertering en darmwerking. Verder is het een perfecte bron van eiwitten en ijzer. Daarnaast bevatten ze nog fosfor, magnesium, foliumzuur en verschillende B-vitamines. Lekker gezond genieten dus!

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten (voor 2 personen)

150 gr wortel
1/2 prei
1/2 ui
200 gr tomaten
1/4 el Baharat kruiden
400 gr rode linzen uit pot
1/2 groentenbouillon blokje
1/2 liter water
1/2 citroen
1/2 el olijfolie
Verse peterselie

Instructies

1. Schrap de wortelen, halveer in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.
2. Was de prei en snij in dunne ringen.
3. Schil de ui en snipper deze fijn.
4. Zet een soeppan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bak de wortelen, tomaten, prei en ui voor 5 minuten in de pan. Voeg de Baharat kruiden de laatste 2 minuten toe.
5. Voeg de linzen, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
6. Snijd de citroen door de helft en pers de helft boven de pan soep. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
7. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep. Voeg eventueel kruiden en specerijen toe aan de soep om deze op smaak te brengen. Eet smakelijk!

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email