Meatless monday vega wrap

Vega wrap met gegrilde groenten

Een wrap is een heerlijke en gezond alternatief voor een broodje tussen de middag. Je kan met wraps eindeloos variëren. Ook als diner kan je heerlijk wraps maken. Vaak vinden kids deze ook erg lekker, zeker als je allemaal bakjes op tafel zet zodat ze zelf de wrap kunnen vullen! Deze wrap is vega dus zonder vlees of vis en is heerlijk met een fris yoghurt sausje. Eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 wraps)

4 volkoren tortilla wraps
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
100 gram hummus
100 gram gekookte linzen
200 ml (Griekse) yoghurt
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 teentje knoflook
1 el olijfolie
zout & peper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika in repen.
  3. Snij de aubergine en de courgette in de lengte in dunne plakken.
  4. Doe de groenten in een mengkom en voeg de olijfolie toe met wat peper en zout. Meng de groenten goed met de olie. Leg de groenten op een bakplaat (met bakpapier) en grill de groenten 20 minuten in de oven.
  5. Meng de yoghurt met een beetje zout, peper, uitgeperste knoflook, komijnpoeder en paprikapoeder tot een gladde saus.
  6. Spoel de linzen af onder de kraan en laat deze uitlekken. Doe de linzen daarna in een bakje.
  7. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Serveer de wraps met de gegrilde groenten, linzen, hummus en het yoghurtsausje.

Tip: Hoe meer groenten op de tafel hoe beter! Serveer de wraps met knapperige ijsbergsla, gehalveerde cherrytomaatjes en stukjes komkommer.

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email