tomatensoep

Verse tomatensoep

Dit is echt de aller makkelijkste soep om te maken. Verse kan je hem bijna niet krijgen en hij is echt ontzettend lekker. Dus wil je een keer zelf soep maken dan is dit een goede tip om mee te beginnen.

Type gerecht: voorgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Nog belangrijker is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof is een erg gezonde antioxidant.

Ingrediënten:
250 gram bio romatomaten
1⁄2 teen knoflook
1 el olijfolie
1 sjalot
70 gram tomatenpuree
20 gram verse basilicum
1⁄2 groentebouillontablet
250 ml kraanwater
50 ml kookroom light peper

Zo maak je het:
1. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
3. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten + knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe.
4. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
5. Maak met het tablet 250 ml bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Voeg de warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
7. Pureer de soep met een staafmixer.
8. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Voeg een scheutje kookroom toe en maak af met een paar blaadjes basilicum.

Dit bericht delen :

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email